zorgdouche

Waarom een thuiszorg douchecabine?

Over de thuiszorg douchecabine

Een zorgdouche is ontworpen om mensen te helpen die extra zorg nodig hebben bij het nemen van een douche. Dit kunnen senioren, mensen met een handicap of mensen met een beperkte mobiliteit zijn. Een thuiszorg douchecabine kan een enorme hulp zijn voor deze personen. Het steld hen in staat om op een veilige en comfortabele manier te douchen.

Een zorgdouche is mobiel en kan op meerdere locaties in huis geplaatst worden. Een zorgdouche is dan een voordeliger alternatief voor een traplift of complete badkamer verbouwing. Op die manier is een aangepaste woning niet meer nodig.

De kenmerken die een thuiszorg douchecabine bijzonder maken

Een zorgdouche is vaak uitgerust met verschillende functies en accessoires. Deze zijn ontworpen om de behoeften van mensen met beperkte mobiliteit te accommoderen. Zo kan een zorgdouche worden uitgerust met een zitje, zodat gebruikers kunnen zitten tijdens het douchen. Dit kan vooral handig zijn voor mensen die moeite hebben met staan voor langere perioden van tijd.

Andere functies die vaak te vinden zijn op zorgdouches zijn handgrepen en steunen. Deze zijn bedoeld om gebruikers extra grip en stabiliteit te bieden tijdens het douchen. Hierdoor kunnen ze minder snel uitglijden of vallen. Dit is vooral belangrijk voor mensen die moeite hebben met het bewaren van hun evenwicht.

Sommige zorgdouches zijn ook uitgerust met antislipmatten of -oppervlakken. Deze ondergrondbewerkingen extra grip bieden voor gebruikers en het risico op uitglijden en vallen nog verder verminderen. 

Een ander kenmerk van zorgdouches is dat ze groter zijn dan gewone douches. Hierdoor hebben gebruikers meer ruimte om te manoeuvreren. Dit kan vooral handig zijn voor mensen in een rolstoel of met rollator. Daarnaast wordt bij enkele zorgdouches een speciale oprijplaat geleverd. Deze oprijplaat maakt het makkelijker de douche in te komen. 

oprijplaat zorgdouche

Omdat het voor sommige mensen noodzakelijk is dat zij met behulp van een verzorger kunnen douchen zijn er ook zorgdouches met lage uitklapbare deuren of een laag douchegordijn. Deze maken het makkelijk voor een dergelijke verzorger om assistentie tijdens het douchen te verlenen omdat zij gemakkelijker bij hun patient en/of doucheattributen kunnen komen. 

Tot slot zijn er ook thuiszorg douchecabines die zijn uitgerust met geavanceerde functies, zoals temperatuurregeling. Deze functies stellen gebruikers in staat om de temperatuur en druk van het water aan te passen aan hun individuele voorkeuren en behoeften. Dergelijke functionaliteiten voorkomen dat iemand letsel oploopt doordat er te heet water uit de douchekop komt.

Thuiszorg douchecabine in huis of moet ik verbouwen?

Iemand die een zorgdouche in huis wil staat voor een lastige keuze.de huidige badkamer verbouwen naar een zorgbadkamer of om een (mobiele) zorgdouche in huis plaatsen. Bij een verbouwing is men dikwijls gebonden aan de huidge locatie van de badkamer. De mobiele thuiszorg douchecabine daarentegen is overal in huis te plaatsen is zolang er een kraan in een nabije ruimte aanwezig is. 

Een mobiele zorgdouche biedt voordeel wanneer de huidiger badkamer op een hogere etage staat en deze minder toegankelijk is geworden. In dat geval is een traplift installeren overbodig omdat de mobiele zorgdouche op een toegankelijk plek zoals bijvoorbeeld de woonkamer te plaatsen is. Deze kostenbesparing scheelt vaak duizenden euro’s en is in het bijzonder voordelig als de periode van zorg tijdelijk is. 

 Bij langdurige zorg biedt een zorgbadkamer voordelen, vooral bij jaren in plaats van maanden. Als dat laatste niet het geval is zullen eventuele kosten van een traplift in acht genomen moeten worden.

Service, installatie & demontage

Kies een flexibel bedrijf dat zich aan uw eisen en wensen aanpast om zo de juiste service te ontvangen. Heldere communicatie en expertise van het installatiebedrijf zijn daarbij belangrijke eigenschappen die de installatie op de gewenste plek gemakkelijk maken. Mobiele zorgdouches maken gebruik van pompen en aansluitingen die kunnen lekken of stoppen met werken. Daarom wilt u makkelijk en snel contact op kunnen nemen wanneer een dergelijk ongeval zich onverwachts voortdoet.

 Niet onbelangrijk is ook om na te denken over hoelang u de douche nodig gaat hebben. Wilt u niet vastzitten aan een lang contract met onnodige kosten? Dan is het ook gewenst om flexibele huurperiode af te kunnen spreken die u naar wens kunt verlengen tot uw periode van zorg voorbij is.

Kan ik beter huren of kopen?

Of het goedkoper is om een zorgdouche te huren of te kopen hangt af van verschillende factoren, zoals de duur van de huurperiode, de huurprijs en de aankoopprijs van de zorgdouche. Wat ook bepalend is in uw keuze, is of de kosten, of een deel van de kosten vergoed worden door uw gemeente of zorgverzekeraar. 

Als u de zorgdouche slechts voor een korte periode nodig heeft, kan het huren van een zorgdouche een betere optie zijn. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als u na een operatie tijdelijk extra ondersteuning nodig heeft bij het douchen. In dit geval kunt u zonder verbouwen nog altijd confortabel douchen met een zorgdouche. 

Als u echter verwacht de zorgdouche langdurig te gebruiken, kan het kopen van een zorgdouche op de lange termijn goedkoper zijn. Door een zorgdouche te kopen, betaalt u de vaak hoge initiële kosten upfront, maar u hoeft dan geen maandelijkse huurkosten te betalen. Dit is pas voordelig als u de zorgdouche over een periode van jaren in plaatsen van maanden nodig heeft.

Conclusie

In conclusie biedt een zorgdouche talloze voordelen voor mensen met beperkte mobiliteit. Het kan hen helpen om onafhankelijk te blijven en veilig te douchen, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over het risico van vallen of letsel. Er zijn veel verschillende soorten zorgdouches beschikbaar, dus het is belangrijk om te zoeken naar een model dat het beste past bij uw individuele behoeften en budget. De flexibiliteit en toegankelijkheid van een mobiele zorgdouche biedt voordeel over een zorgbadkamer wanneer deze zich op een hogere etage bevindt. In geval van een tijdelijk periode van zorg is het huren van een zorgdouche dikwijls goedkoper.

Bent u op zoek naar een geschikte zorgdouche en een bedrijf dat de juiste service biedt? Kijk dan eens naar de voordelen die onze zorgdouche biedt en de service van DoucheService.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Open chat
Heeft u vragen? Neem direct contact met ons op via Whatsapp.

Met vriendelijke groet,
Team Doucheservice