Onze mobiele douchecabine bij de klant in de woonkamer

Hoe maak je zelf een mobiele douchecabine voor een badkamerverbouwing?

Het verbouwen van een badkamer kan een lastige en tijdrovende klus zijn, vooral met de huidige schaarste in de verbouwingsmarkt. Wat als je tijdens de verbouwing toch graag wilt douchen? In dat geval kan een mobiele douchecabine uitkomst bieden. In dit artikel laten we je zien hoe je zelf een mobiele douchecabine kunt maken die je thuis kunt gebruiken tijdens de verbouwing.

Stap 1: Locatie zoeken

Het belangrijkste als je zelf een mobiele douchecabine gaat klussen is het kiezen van de juiste locatie. De locatie moet voorzien zijn van een afvoermogelijkheid en een warmwatertoevoer. Verder moet je ook rekening houden met de ondergrond, dit kan namelijk geen vochtgevoelige ondergrond zijn.

Stap 2: Materialen verzamelen

Om te beginnen heb je natuurlijk materialen nodig om de mobiele douchecabine te maken. Je hebt in ieder geval een waterdichte afdekking nodig voor de zijkanten, zoals een douchegordijn, zeil of plastic platen. Daarnaast heb je een douchekop, douchekophouder en een slang voor op de kraan nodig. Ook heb je afhankelijk van je afvoer optie een douchebak voorzien van pomp met afvoerslang nodig. Mocht je een afvoer putje hebben op de locatie is dit niet nodig.

Stap 3: Bouw het frame

Om de douchecabine stevig te maken, heb je een frame nodig. Dit kan worden gebouwd met Pvc-buizen of houten latten. Het frame moet groot genoeg zijn om de douchegordijn of het zeil te kunnen ophangen. Bouw het frame op de afvoerput of douchebak.

Stap 4: Monteer de douchekop

Nu het frame is gebouwd, is het tijd om de douchekop te monteren, dit doe je het best aan het frame. Bevestig de slang aan de douchekop en de kraan, zodat het water kan worden aangesloten.

Stap 5: Voeg de afvoer toe

Mocht je een afvoerputje hebben is dit niet nodig. Mocht dat niet het geval zijn moet je de pomp aansluiten op de douchebak en met een slang verbinden met een afvoer.

Stap 6: Hang de douchegordijn of het zeil op

Nu het frame is gebouwd, de douchekop is gemonteerd en de afvoer is toegevoegd, is het tijd om het douchegordijn of zeil op te hangen. Dit zorgt voor de nodige privacy tijdens het douchen en voorkomt dat water zich verspreidt naar andere delen van de kamer.

Conclusie:

Een mobiele douchecabine kan een geweldige oplossing zijn voor mensen die tijdens een badkamerverbouwing willen blijven douchen. Het maken van een mobiele douche is niet zo moeilijk en kan worden gedaan met een paar eenvoudige materialen. Met de stappen die we hierboven hebben beschreven, kun je zelf een mobiele douche maken die je veilig kunt gebruiken tijdens je badkamerverbouwing. Zo hoef je niet te wachten tot de verbouwing is afgerond voordat je weer kunt genieten van een warme douche.

Mocht je zelf niet zo handig zijn of geen geschikte locatie hebben om zelf de douche op te bouwen, kijk dan vooral naar de douches van doucheservice. Bij ons huurt u een tijdelijke douchecabine voor maar 195 euro voor 2 weken. Dit is voor veel mensen een goedkopere/makkelijkere oplossing om de badkamerverbouwing te overbruggen. Dus mocht u binnenkort uw badkamer gaan verbouwen zorg dan dat u in ieder geval lekker thuis kunt blijven douchen wat voor u ook de oplossing is.

#!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=77#!trpen#Leave a Comment#!trpst#/trp-gettext#!trpen#

#!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=667#!trpen#Your email address will not be published.#!trpst#/trp-gettext#!trpen# #!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=662#!trpen#Required fields are marked *#!trpst#/trp-gettext#!trpen#

Chat openen
1
Open chat
Heeft u vragen? Neem direct contact met ons op via Whatsapp.

Met vriendelijke groet,
Team Doucheservice