Badkamer verduurzamen doe je zo

De badkamer is een van de plekken in huis waar veel water wordt gebruikt en waar dus veel winst valt te behalen op het gebied van duurzaamheid. In dit artikel geven wij u een aantal tips over het verduurzamen van uw badkamer.

Kies voor een waterbesparende douchekop

Een van de meest voor de hand liggende manieren om water te besparen in de badkamer is het kiezen voor een waterbesparende douchekop. Deze douchekoppen zijn speciaal ontworpen om minder water te verbruiken zonder dat je het verschil merkt tijdens het douchen. Zo kun je al snel 30% tot 50% water besparen per douchebeurt! Een makkelijke manier van je badkamer verduurzamen dus.

Douchekop verduurzamen

Gebruik duurzame materialen

Bij het verbouwen of renoveren van de badkamer kun je ook kiezen voor duurzame materialen. Kies bijvoorbeeld voor tegels van gerecycled glas of keramiek, of voor hout met een FSC-keurmerk. Dit is hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

Installeer een waterbesparend toilet

Het toilet is ook een grote waterverbruiker in de badkamer. Je kunt daarom overwegen om een waterbesparend toilet te installeren. Dit type toilet gebruikt minder water per spoelbeurt, wat uiteindelijk flink kan schelen in het waterverbruik.

Ga voor duurzame badkamermeubels

Ook bij de keuze voor badkamermeubels kun je letten op duurzaamheid. Kies bijvoorbeeld voor meubels van gerecycled materiaal of voor meubels die zijn gemaakt van duurzaam hout. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de productiewijze van de meubels. Kies bijvoorbeeld voor meubels die zijn geproduceerd met behulp van groene energie of die zijn gemaakt in een fabriek met een lage CO2-uitstoot.

Kies voor duurzame verlichting

Ten slotte kun je ook op het gebied van verlichting duurzame keuzes maken. Kies bijvoorbeeld voor LED-verlichting in de badkamer. Deze verlichting is niet alleen energiezuiniger dan traditionele verlichting, maar gaat ook nog eens veel langer mee.

Badkamer verbouwen

Er zijn veel manieren om de badkamer te verduurzamen. Door te kiezen voor waterbesparende douchekoppen en toiletten, duurzame materialen en meubels en energiezuinige verlichting kun je al flink besparen op je water- en energieverbruik. Zo draag je bij aan een duurzamere wereld én bespaar je ook nog eens op je maandelijkse kosten. Mocht je er voor kiezen om je badkamer te verbouwen vergeet dan niet om een tijdelijke douche bij doucheservice te huren om de verbouwing met een comfortabele douche te overbruggen. 

#!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=77#!trpen#Leave a Comment#!trpst#/trp-gettext#!trpen#

#!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=667#!trpen#Your email address will not be published.#!trpst#/trp-gettext#!trpen# #!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=662#!trpen#Required fields are marked *#!trpst#/trp-gettext#!trpen#

Chat openen
1
Open chat
Heeft u vragen? Neem direct contact met ons op via Whatsapp.

Met vriendelijke groet,
Team Doucheservice