Besparen onder de douche

Wist je dat elke Nederlander gemiddeld 5 keer per week 9 minuten onder de douche staat? [ad.nl] Je gebruikt per gedouchte minuut ongeveer 8 liter water. Dit is per jaar ongeveer 19.000 liter water! Doucheservice badkamer. Er wordt voornamelijk warm water gebruikt en hiervoor is gas nodig met bijbehorende CO2 uitstoot. Met 4 minuten korter douchen bespaar je per jaar dus 8.000 liter water. Besparen onder de douche is goed voor je portemonnee en het milieu! Doucheservice geeft daarom tips om milieuvriendelijker te douchen, want wilt u besparen onder de douche: Doucheservice badkamer is de oplossing.

1. Waterbesparende Doucheservice douchekop

Door de aanschaf van een waterbesparende douchekop of spaardouche bespaar je zo 20% warm water per douchebeurt zonder dat je dit doorhebt. Nieuwe technologieën hebben ervoor gezorgd dat je niets merkt van het geit dat de douchekop minder water verbruikt. Per jaar bespaar je zo ongeveer 45 euro op je water – en energie rekening. Een spaardouchekop is dus goed voor het milieu en je portemonnee. De douchekoppen van Doucheservice zijn ook goed voor het besparen onder de douche.

2. Waterbespaarders kraan

Naast de waterbesparende douchekop bestaan er ook waterbespaarders die je in of aan je kraan kan bevestigen die ervoor zorgen dat een deel van het water maar wordt doorgelaten. In veel gevallen laat het maar de helft van het water door. Hierdoor kan je, naast water besparen onder de douche, ook water besparen tijdens het handenwassen of tandenpoetsen.

3. Thermostaatkraan

Naast de waterbespaarder voor de kraan of de waterbesparende douchekop kan er ook een thermostaatkraan aangeschaft worden die sneller op de gewenste temperatuur is. Bij een thermostaatkraan kan je afstellen hoe heet je het water wilt hebben en dit kost minder tijd zodat er niet teveel water verloren gaat bij het uitzoeken van de juiste temperatuur.

4. Korter douchen

Hoe kun je beter water besparen dan door minder lang onder de douche te staan. Als je per douchebeurt 4 minuten korter douched merk je dit al snel in je portemonnee en help je mee aan een beter milieu. Vier minuten korter douchen komt neer op een besparing van ongeveer 9.000 liter water en 65m3 gas per persoon per jaar. Dit scheelt weer 55 euro op je rekening. Door een douchetimer aan te schaffen kan je heel makkelijk checken of je daadwerkelijk korter douched. Daarnaast kan je ook een nummer uitkiezen die precies lang genoeg duurt voor één douchebeurt, die je vervolgens afspeelt tijdens het douchen. Stoppen met douchen gaat dan precies op het juiste moment.

5. Douche-WTW

De douche Warmte Terug Winning kan het beste geïnstalleerd worden bij de verbouwing van een nieuwe badkamer of bij een nieuwbouwhuis. Er is namelijk een kleine verbouwing nodig voor het installeren van de douche-wtw. Besparen onder de douche: Doucheservice badkamer. Het warme water wat tijdens het douchen het afvoerputje in stroomt kan gebruikt worden voor het opwarmen van het koude leiding water. Dit zorgt ervoor dat de ketel minder hard hoeft te stoken en dus energie bespaart. Dit kan oplopen tot 100m3 gas per jaar, wat natuurlijk weer voordelig is voor uw portemonnee en het milieu!

6. Zonneboiler

Water kan ook verwarmd worden door de zon, hier komt geen CO2 vrij en is dus een milieuvriendelijke keuzen. Dit gebeurt door een zonneboiler. De zon schijnt op de zonnecollectoren die zich op het dak bevinden waardoor de vloeistof uit de zonnecollectoren wordt opgewarmd. Deze vloeistof wordt naar een opslagvat gestuurd en vervolgens wordt het water in dit opslagvat verwarmd. Dit warme water kan nu het hele huis rondgestuurd worden. Het warme water wordt (indien nodig) gemengd met koud water. Mocht het nou zo zijn dat de zon niet schijnt, dan gaat de CV ketel aan en komt hier het warme water vandaan. Met 1 zonnecollector en een boiler van 100 liter kan er al 100m3 gas per jaar bespaard worden. Tegenwoordig kan er ook subsidie aangevraagd worden voor de aanschaf van een zonneboiler waardoor het nog aantrekkelijker wordt om er een aan te schaffen.

7. Douchen in plaats van badderen

Iedereen is wel eens toe aan een bad, lekker ontspannen in het warme water liggen. Maar wist je dat er 2x zoveel water gebruikt wordt tijdens een bad dan bij een douchebeurt. Er moet hier ook meer water opgewarmd worden. Als je eenmaal in bad ligt en na een tijdje het water ook weer kouder wordt, moet er weer extra warm water toegevoegd worden. Toch maar even 2 keer nadenken voordat je weer in bad gaat.

Kortom: besparen onder de douche: Doucheservice badkamer

Chat openen
1
Open chat
Heeft u vragen? Neem direct contact met ons op via Whatsapp.

Met vriendelijke groet,
Team Doucheservice